Masaj

Masajul este o prelucrare sistematică a părţilor moi ale corpului uman, prin mijloace manuale şi/sau instrumentale (mecanice, hidrice, electrice etc)

  1. Masaj clasic curativ – este o formă de masaj în care se folosește presiune mai puternică ce vizeaza straturile profunde ale muschilor si tesutului conjunctiv, de obicei, in scopul tratării leziunilor musculare provocate de diverse accidente.Beneficiile acestuia sunt intensificarea circulației sangvine,reducerea spasmelor și crampelor musculare,creșterea flexibilității articulațiilor, scurtează perioada de recupeare după antrenamente, implică exerciții fizice și de stratching pentru mușchii atrofiați.
  1. Masaj de relaxare- masaj general, periodic, care are drept scop eliminarea rapidă a oboselii, relaxare și oferire a unei stări generale de bună dispoziție. Este extrem de eficient în cazul stărilor de oboseală accentuată, printr-o singură ședință de masaj reușind să se elimine oboseala acumulată. Beneficiile aduse de acesta sunt generarea stării de vitalitate și bună dispoziție,relaxarea musculaturii și eliminarea oboselii,eliminarea durerlor de cap și de gît,creșterea elasticității pielii.Un alt efect benefic al acestui tip de masaj este eliminarea toxinelor din corpul uman ceea ce alături de relaxarea profundă ajută la îmbunătățirea circulației limfatice și a celei sangvine.
  1. Masaj anticelulitic (sub 120 kg)- reprezintă o serie de manevre specifice, realizate cu scopul de a încetini și a îndepărta depunerea stratului adipos. Masajul anticelulitic se face într-un ritm mai alert, iar manevrele sunt mai puternice decât în alte tipuri de masaj. Intensitatea în ședințele de masaj anticelulitic este mică, dar în funcție de sensibilitatea organismului pacientului aceasta crește, însă niciodată nu se exagerează până la apariția vânătăilor, deoarece acestea pot cauza spargeri de capilare venoase, care pot duce la afecțiuni grave.
  1. Masaj clasic curativ la spate– masaj regional clasic curativ,cu ajutorul căruia se îndepărtează starea de încordare în mușchii tensionați ai spatelui,rezultat al zilei de muncă sedentară sau a conducerii automobilului.Beneficiile acestuia sunt reducerea senzației de tensiune în zonele cervicală,toracală și lombară, calmarea durerilor persoanelor care sufera de migrene si micșorarea probabilității necesității medicamentelor.
  1. Masaj cap+fațăMasajul capului contribuie atât la relaxare, cât și la frumusețea părului, conferindu-i stralucire si ajutându-l să crească mai repede.Prin masarea capului se activeaza circulatia sangvină a scalpului si se stimuleaza anumite zone nervoase, lucru care creeaza o senzatie de relaxare totala. Ce idee buna dupa o zi stresantă!

În plus, masajul capului este benefic si pentru frumusetea părului. Prin masaj se reuseste oxigenarea pielii, ceea ce face parul mai stralucitor si ii stimuleaza creșterea.

Masajul facial este un tratament care ajuta la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii, dar si a incetinirii procesului de imbatranire.

Alaturi de numeroasele beneficii oferite pielii, masajul facial ajuta la ameliorarea stresului, a congestiei sinusurilor, durerilor de cap si migrenelor. Sedintele regulate de masaj facial sunt recomandate pentru fermitatea si stralucirea pielii, minimizarea liniilor fine si a ridurilor, pentru hidratare si eliberarea tensiunii.

  1. Masaj clasic curativ la picioare-Masajul picioarelor este o modalitate foarte simpla de relaxare, de detoxifiere si de stimulare a anumitor organe interne. Dupa o zi obositoare de mers pe jos, de purtat pantofi incomozi sau cu toc inalt, picioarele se pot bucura de acest tip de rasfat.  Dincolo de acest  fapt, masajul picioarelor ajută, impreună cu un regim alimentar bine pus la punct, la o detoxifiere puternică a organismului.
  2. Limfodrenaj- Tip de masaj superficial,leger,care asigură drenarea lichidelor externe care scaldă celulele, menținând în același timp echilibrul hidric în spațiile interstițiale, și ajută la evacuarea deșeurilor ce provin din metabolismul celular.
  1. Presopunctura– Reprezintă metoda prin care se realizează creșterea aferențelor senzitivo-senzoriale către măduva spinării cu ajutorul unor manevre mecanice. Această metodă se bazează pe prelucrarea mecanică a unor puncte reflexe, având ca efect stimularea și îmbunătățirea unor funcții la nivelul întregii structuri fizice și psihice. Vă recomandăm acest masaj pentru a preveni și a combate un șir de afecțiuni, dar și pentru a vă relaxa.
  1. Împachetările corporale-Procedură cosmetică care are drept scop pierderea în greutate,tonifierea corpului,hidratarea pielii,relaxarea și calmarea mușchilor.Alte beneficii sunt calmarea articulațiilor obosite și a durerilor,reducerea inflamaților și înlăturarea toxinelor prin transpirație.